چلو خورشت آلو اسفناج با گوشت مرغ و رب انار

در آشپزی ایرانی ما شاهد تنوع بسیار بالایی در منوی غذایی هستیم یعنی انواع خورشت، آش، خوراک، پلو، سوپ، سالاد و چلو را می توان مشاهده کرد که هر کدام در طعم و مزه های گوناگونی تهیه می شوند. چلو خورشت را با رب انار خوشمزه ایرانی تهیه می کنند و در آن از مواد خوراکی مختلفی استفاده می شود. در تهیه چلو خورشت آلو اسفناج با گوشت مرغ و رب انار از مواد غذایی حاوی پروتئین، فیبر خوراکی، انواع ویتامین ها و املاح معدنی بهره می برند به همین خاطر متخصصان تغذیه آن را یک غذای کامل و مقوی می دانند.

چلو خورشت آلو اسفناج با گوشت مرغ و رب انار

خورشت آلو اسفناج با مرغ و رب انار

در تعریف کلی خورشت یک نوع غذای آبدار و خوشرنگ است که معمولا با سبزیجات معطر تازه یا خشک شده به همراه گوشت یا مرغ تهیه می شود که آن را با نان تازه یا برنج سرو می کنند. این نوع غذا همیشه در برنامه غذایی ایرانی ها وجود دارد چون تنوع زیادی در مواد اولیه و رنگ و طعم دارد. ما در این جا به شرح طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ و رب انار می پردازیم. ابتدا مواد اولیه را با هم مرور می کنیم که شامل:

  • مرغ تازه : ۴۵۰ گرم
  • پیاز متوسط : دو عدد
  • تره : ۲۰۰ گرم
  • اسفناج تازه : ۸۰۰ گرم
  • رب انار : ۳ قاشق غذا خوری
  • آلو بخارا : ۱۰۰ گرم
  • سیر : دو حبه
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین : به مقدار لازم
  • در ابتدای کار تره و اسفناج ها را به خوبی شسته و در صافی بریزید تا آب شان گرفته شود سپس روی تخته آشپزخانه به صورت درست خرد نمایید و به همراه کمی نمک و زرد چوبه آن ها را تفت دهید تا اسفناج آب بیاندازد ولی زیاد سرخ نکنید که طعم تره و اسفناج تلخ می شود. برای تهیه این خورشت می توانید از سینه و ران مرغ استفاده کنید و آن ها را در کمی روغن سرخ کنید که مزه ی بهتری داشته باشند. حالا در قابلمه ای که برای خورشت آماده کرده اید پیاز های نگینی خرد شده را به همراه باقی مانده نمک، پودر دارچین و زردچوبه تفت دهید تا رنگی طلایی بگیرند.
  • در این زمان که پیاز ها آماده شدند مرغ سرخ شده و اسفناج و تره هایی که تفت دادیم را نیز به آن ها اضافه می کنیم. حالا در ظرف دیگری کمی روغن ریخته و سیر های رنده شده را تفت بدهید و رب انار را روی آن ها بریزید تا خامی شان گرفته شود و این مخلوط را به خورش اضافه کنید و در آخر آلو بخارا را در کمی روغن تفت می دهیم تا در خورش له نشوند و ۲۰ دقیقه مانده به اماده شده خورش به آن می افزاییم.

خورش آلو با گوشت و رب انار

خورش آلو با گوشت و رب انار خورش آلو با گوشت و رب انار از خورش های مقوی بوده چون در ترکیب آن از گوشت گوسفندی، میوه آلو و به استفاده می شود که خواص آن را چند برابر می کند و با رب انار ارگانیک و طبیعی مزه ی این خورش را دلپذیر می نمایند و بر طعم آن می افزایند. برای اماده سازی این خورش ابتدا به شرح مواد اولیه مورد‌ نیاز می پردازیم.

مواد اولیه شامل :

  • گوشت خالص گوسفندی : ۳۰۰ گرم
  • آلو خورشتی: ۱۰ عدد
  • پیاز : ۲ عدد
  • میوه به : ۳ عدد
  • آبلیمو، شکر و رب انار : به مقدار لازم
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • در مرحله اول پیاز ها را شسته و نگینی ریز می کنید و آن را در کمی روغن تفت دهید و زرد چوبه و فلفل را با آن تفت دهید تا بوی خامی شان گرفته شود و سپس گوشت ها را که به اندازه های کوچک خرد کرده اید را به آن ها اضافه کرده و خوب تفت می دهیم و بعد به آن دو لیوان آب جوش را می افزاییم و اجازه می دهیم تا گوشت خوب بپزد و البته زمانی که گوشت ها هنوز نیم پز شده اند به های پوست کنده و تکه‌تکه شده را به خورش اضافه می کنیم تا با گوشت بپزد و زمانی که ۲۰ دقیقه به پخت خورش مانده باشد آلو های خورشتی خیس خورده را در خورش می ریزیم.
  • نکته جالب در مورد خورش هایی که با گوشت تهیه می شوند این است که نمک را در آخر غذا به خورش اضافه کنید چون مانع از پخت کامل گوشت می شود و همچنین آبلیمو، رب انار و شکر را به مقدار دلخواه در ۱۰ دقیقه پایانی در قابلمه خورش ریخته و اجازه می دهیم تا خورش جا بیافتد. به علاوه کالری رب انار چندان زیاد نمی باشد از این رو تمامی افراد می توانند به راحتی از ان استفاده نمایند.

چلو گوشت با رب انار

چلو گوشت از غذا های مجلسی و اعیانی است که از دیرباز در بین مردم ایران طبخ می شده است و امروزه در تمامی رستوران ها و هتل ها به عنوان یک غذای مجلسی و محبوب سرو می شود و همه طعم و مزه ی آن را دوس دارند. مواد اولیه مورد استفاده در تهیه این چلو خورشت پر طرفدار و مجلسی به شرح زیر است.

  • گوشت سردست یا ماهیچه گوساله : ۴۰۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۱ عدد
  • برگ کرفس خرد شده : یک لیوان
  • سیر : ۲ حبه
  • تره فرنگی: ۱ عدد
  • زرد چوبه : ۲ قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده : ۴ قاشق چای خوری
  • پودر دارچین : ۱ قاشق چای خوری
  • کره : ۵۰ گرم
  • رب انار : ۳ قاشق عذا خوری
  • شکر : ۱ قاشق چای خوری
  • زرشک : ۲ قاشق چای خوری
  • روغن مایع، نمک و فلفل تند : به مقدار لازم
  • در ابتدا سیر های پوست کنده را له کرده و در کمی روغن تفت داده و تکه های گوشت را به همراه فلفل اضافه کرده و اجازه می دهیم گوشت رنگ عوض کند و سپس از قابلمه خارج می کنیم حالا پیاز های نگینی را در قابلمه می ریزیم تا خوب طلایی شده و بوی آن ها بلند شود و بعد برگ های کرفس خرد شده را به همراه زردچوبه می ریزیم تا ِآن ها نیز تفت داده شوند و دوباره گوشت را به قابلمه خورشت برمی گردانیم و روی آن دو لیوان آب جوش می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم تا گوشت ها بپزند.
  • در یک ماهیتابه که روی حرارت است کره را می ریزیم و تره فرنگی خردشده را در آن تفت می دهیم و سپس پودر دارچین، رب انار و شکر را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم و زمانی که گوشت بعد از دوساعت کاملا پخته شد این مایه را با نمک به آن اضافه کرده و در دقیقه های آخر پخت زعفران دم کرده و زرشک را نیز کمی تفت می دهیم و روی خورش می ریزیم تا عطر و طعم آن دلنشین تر شود.

خورش به الو با رب انار

خورش به الو با رب انار خورش به آلو از خورشت های خوشرنگ و لذیذ سنتی بوده که امروزه از محبوب ترین غذا های ایرانی محسوب می شود که عطر و مزه ی خارق العاده ای دارد و بدون شک از خوردن آن لذت خواهید برد. مواد اولیه ای که برای پخت این خورشت لازم داریم به شرح زیر است :

  • گوشت قرمز : ۴۰۰ گرم
  • پیاز قرمز : ۲ عدد
  • به : ۴ عدد
  • آلو خورشتی : ۱۱ عدد
  • چوب دارچین : به مقدار لازم
  • زعفران، زددچوبه، نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • رب انار و رب گوجه فرنگی : هر کدام ۲ قاشق سوپ خوری
  • در شروع کار آشپزی پیاز هارا رنده کرده با نگینی خرد می کنیم و در کمی روغن تفت می دهیم و زرد چوبه و فلفل می افزاییم تا بوی خامی آن ها گرفته شود و بعد گوشت تکه تکه شده را نیز اضافه کرده تا دو طرف آن تغییر رنگ بدهد و سپس رب گوجه را نیز می ریزیم تا کمی حرارت ببیند و خامی آن نیز گرفته شود که در این صورت خورشت خوشمزه تر خواهد بود.
  • حالا دو لیوان آب جوش به خورش اضافه می کنیم و درب قابلمه را گذاشته تا خوب گوشت بپزد و چوب دارچین را برای داشتن طعمی بهتر در قابلمه خورش می ریزیم در این زمان به ها را بشویید و پوستشان را بگیرید و زمانی که گوشت نیم پز شد ان ها را نیز به صورت چند تکه اضافه کرده تا مغز پخت شوند. توجه داسته باشید که ۲۰ دقیقه مانده به پایان پخت غذا آلو خورشتی، نمک و رب انار را می ریزیم که آب آن غلیظ و یکرنگ شود.

غذا با گوشت خورشتی و رب انار

رب انار از فرآورده‌ های مقوی و خوشمزه میوه انار است که که از آن به عنوان یک چاشنی و طعم دهنده برای مزه دار کردن خورش، خوراک و غذا های مختلف دیگر استفاده می شود که یکی از لذیذ ترین خورش های رب انار را با گوشت قرمز تهیه می کنند. رب انار با توجه به این که از انار درجه یک تهیه می شود تمامی خواص و فواید انار تازه را خواهد داشت که یک قاشق از آن غذا را دلپذیر تر می کند.

با گوشت خورشتی و رب انار می توان خورشت های متعددی را آماده کرد که شامل: خورش انار با گوشت، خورش شیش انداز، خورش فسنجان رب انار و خورش انار بیج است که هر کدام مواد اولیه خاصی دارند ولی به دلیل داشتن رب انار در ترکیب خود همگی دارای طعم و مزه‌ی تقریبا یکسانی هستند و می توان از آن ها در مهمانی ها و مجالس مختلف برای پذیرایی استفاده کرد زیرا بسیار لذیذ و خوشرنگ هستند.

خورش کدو حلوایی با مرغ و رب انار

خورش کدو حلوایی با مرغ و رب انار خورش کدو حلوایی با مرغ از جمله خورش های مقوی و ارگانیک است که می توان با کم یا زیاد کردن رب انار ترش طعم آن را متناسب با ذائقه خود هماهنگ کنید. این خورش را در کنار برنج و یا با نان هم می توانید میل نمایید. مواد اولیه لازم برای این خورشت سالم و پر خاصیت شامل:

  • مرغ : ۴ تکه
  • پیاز قرمز : ۲ عدد
  • کدو حلوایی : ۱ عدد
  • سیر : ۱ حبه
  • نمک، زردچوبه، فلفل و روغن : به مقدار لازم
  • رب انار تازه : ۴ قاشق غذا خوری
  • کدو حلوایی را بشویید و پوست بکنید و به چند تکه برش بزنید و به همراه کمی آب روی حرارت بگذارید تا خوب پخته و له شود و بعد پیاز و سیر را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در روغن کمی تفت می دهیم و مرغ را به آن اضافه کرده تا خوب تفت داده شود سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ با آب پیاز به آرامی بپزد‌ و سپس کدو حلوایی پخته و رب انار را به خورش اضافه کرده و بگذارید تا ۳۰ دقیقه دیگر با شعله کم بپزد.

مرغ شکم پر در قابلمه با رب انار

مرغ شکم پر از غذا های مجلسی و بسیار لذیذ گیلانی است که هم رنگ و لعاب عالی دارد و هم این که طعم آن فوق العاده خواهد بود. مواد اولیه لازم برای این غذا شامل:

  • مرغ درسته : ۲ کیلو
  • گردو خرد شده : ۵ عدد
  • پیاز و لیمو ترش : هر کدام ۱عدد
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • آلو بخارا : ۱۲ عدد
  • هویج : ۱ عدد
  • نعنا خشک، زرشک، زعفران، رب انار : هر کدام یک قاشق غذا خوری
  • آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
  • برای تهیه این غذا ابتدا گوجه ها را پوست کنده و در روغن کمی تفت می دهیم و بعد پیاز خرد شده و زرشک را اضافه کرده تا تفتی بخورند حالا نعنا خشک، آلو بخارا و گردو را اضافه کرده تا مزه شان به خور هم برود و این مواد را کنار می گذاریم سپس داخل شکم مرغ می ریزیم و با نخ و سوزن آن را می دوزیم.
  • در یک قابلمه نسبتا بزرگ کمی پیاز و سیر را در روغن تفت می دهیم و به آن نمک، فلفل و زردچوبه می زنیم و مرغ در قابلمه گذاشته تا کمی سرخ شود و هویج ها را حلقه ای برش داده و اضافه کرده و دو لیوان آب در قابلمه ریخته و درب آن را می بندیم تا ۴۵ دقیقه که مرغ بپزد و بعد رب انار، آبعوره، لیمو و زعفران را با هم ترکیب کرده و له همراه روغن با فرچه روی مرغ می مالیم و به مدت ۱۰ دقیقه در فر می گذاریم تا برشته شود.

خورش کرفس با مرغ و رب انار

خورش کرفس با مرغ و رب انار در تهیه خورش کرفس با مرغ و رب انار از مواد غذایی تازه و مقوی مثل : برگ کرفس تازه، سینه یا ران مرغ، رب انار ترش، پیاز، و چاشنی های خوشمزه استفاده می شود که طرز تهیه آن مانند دیگر خورش ها بوده و فقط دقت کنید که نباید میزان آب خورش زیاد باشد تا غلظت کافی را داشته باشد. این خورش را می توانید برای وعده شام یا ناهار آماده کنید که عطر و طعم عالی آن توجه همه را جلب می کند. این خورش به واسطه داشتن کرفس طعمی مانند قورمه سبزی خواهد داشت و بدون شک از خوردن آن لذت خواهید برد.

مرغ ترش با رب انار

مرغ ترش شمالی از غذا هایی با مزه ترش بوده و در تهیه آن از سبزی های معطر محلی استفاده می شود که امروزه در سبزی فروشی ها به صورت سبزی مناسب برای غذای مرغ ترش به فروش می رسد و شما می توانید ان را تهیه کنید اما اگر باز هم در دسترس نبود می توانید از سبزی های معطر دیگری استفاده کنید. در این غذا از سیر تازه و گردو نیز بهره می برند که بر خواص و فواید آن می افزاید. این غذای لذیذ با مرغ ترش گیلانی تفاوت هایی از نظر نوع سبزی دارند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.