انار بالغ میوه ای پیچیده با قسمت داخلی خوراکی و پوست سختی است که حاوی رنگدانه رنگی آنتوسیانین است. دانه های قرمز بسته بندی شده (آریل ها) و بخش ها توسط یک مغز سفید غیر خوراکی از هم جدا می شوند. آریل ها حاوی یک دانه زاویه دار است که توسط یک پالپ آبدار خوراکی احاطه شده است که یک آب میوه قرمز شیرین و اسیدی تولید می کند.
انار در مناطق گرم تابستان رشد می کند اما باید از آفتاب سوختگی محافظت شود. گلهای خود گرده افشانی را در سه فلاش بین سپتامبر و نوامبر تولید می کند. یعنی میوه در یک دوره زمانی رسیده و در سه جلسه برداشت می شود. تولید تجاری انار باید پس از سه سال شروع شود و به طور متوسط 30 تن در هکتار از درختان بالغ (از شش سال به بالا) محصول می دهد، اما تا 42 تن در هکتار برداشت شده است. میوهها پس از برداشت سرد و دستهبندی میشوند و به صورت میوه کامل فروخته میشوند یا به آب میوه، آریل و روغن (مصرف محلی) فرآوری میشوند یا به عنوان میوه تازه صادر میشوند که طرز تهیه آلبالو خشکه با رب انار بسیار لذیذ است.
درختان انار دهها سال رشد میکنند و میوه میدهند، بنابراین مهم است که قبل از کاشت، انارکاران جدید بهترین رقم را از نهالستانهای معتبر انتخاب کنند، نمونهبرداری از خاک، آنالیز کیفیت آب، آمادهسازی خاک برای نفوذ عمیق ریشهها و نصب آبیاری. جوری مولدر، مشاور فنی انجمن تولیدکنندگان انار (POMASA) توصیه می کند.
بهترین خاک برای انار
آماده سازی محل کاشت انار ضروری است. مدیریت موثر خاک قبل از کاشت به رشد حجم ریشه کمک می کند. عمق ریشه زایی گیاه تعیین کننده تعداد و کیفیت ریشه ها و همچنین رشد و تولید درخت است. به عنوان مثال، عمق ریشه دهی بر آبیاری تأثیر می گذارد – هم فرکانس (زمان، چند بار) و هم حجم (چقدر آب در یک زمان) آب. انار را می توان به طور موفقیت آمیزی در طیف وسیعی از خاک ها کشت کرد اما pH خاک 5 تا 7.5 را ترجیح می دهد. آماده سازی خاک را از چهار تا پنج ماه قبل از کاشت شروع کنید، مانند تنظیم pH خاک به حداقل 5 با سنگ آهک و افزودن فسفر اگر آزمایش های خاک چنین نشان می دهد. در صورت نیاز، pH خاک را با افزودن گوگرد کاهش دهید. همچنین می توان گچ را برای خنثی کردن سدیم اضافی (Na) در خاک اضافه کرد.
آنالیز خاک بسیار مهم است. تعادل شیمیایی و افزودن مواد معدنی و قرص کود ارگانیک باید پس از مطالعه کامل نتایج تجزیه و تحلیل خاک انجام شود. به طور مشابه، کشاورزان جدید ممکن است بخواهند با افزودن یک کمپوست خوب در هنگام کاشت، عمر میکروبی را در خاک افزایش دهند، اگر نتایج این افزودن را توجیه کند. از کاشت انار در خاک هایی با زهکشی ضعیف و خاک های با محتوای رس بالا خودداری کنید زیرا ممکن است منجر به پوسیدگی ریشه شود. در خاک های کم عمق، حجم خاک در دسترس برای هر درخت کمتر است و درخت بیشتر مستعد خشکی و سوء تغذیه است. خاک های فشرده نفوذ ریشه و همچنین اکسیژن، نفوذ آب و حرکت آب در خاک را محدود می کند. ردیف های باغ و شیب های کاشت را برای قرار گرفتن در معرض آفتاب بهینه و زهکشی خوب خاک تراز کنید. جهت گیری شمال به جنوب بهترین است. این گیاه در طول روز به مقدار مساوی از دو طرف درخت نور خورشید دریافت می کند. سعی کنید برای محدود کردن آفتاب سوختگی در شیب های رو به شمال کاشت نکنید و از مناطق مستعد یخبندان مانند مناطق باز کم ارتفاع سالاد کلم و انار و ذرت خودداری کنید.
کاشت انار
هنگام کاشت انار، ردیف ها را تراز کنید تا جهت N-S مجاز باشد و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، کاشت را در شیب شمالی آفتابی محدود کنید. فواصل درختان در باغ انار جدید بر اساس نوع خاک، سیستم آبیاری، در صورت استفاده از سیستم تریلی و رقم انتخابی تعیین می شود. به طور متوسط در هر هکتار باید بین 600 تا 800 اصله درخت کاشته شود. فاصله درختان باید به شرح زیر باشد: حداقل 5 متر بین ردیف ها و حداقل 2 متر بین درختان پشت سر هم. اگر باغ بیش از حد شلوغ باشد، تولید کاهش می یابد، میوه ها فقط در بالای درختان قرار می گیرند، رنگ میوه ضعیف است و نفوذ مواد سمپاشی کارآمد نیست. با آماده سازی مناسب خاک (مثلاً پاره کردن)، خاک باید سست و آماده کاشت باشد. علاوه بر این، خطوط آبیاری از قبل نصب خواهد شد.
به کشاورزان جدید انار و تولید کنندگان لواشک ترش توصیه می شود که مواد گیاهی جدید (قله های ریشه دار یا درختان کیسه ای) را فقط از نهالستان های معتبر خریداری کنند. قلمه های ریشه دار در اواخر زمستان یا اوایل بهار کاشته می شوند، اما درختان کیسه دار در هنگام کاشت در بهار یا اوایل تابستان عملکرد بهتری خواهند داشت. پس از کاشت، برای جلوگیری از رشد علف های هرز، مالچ اضافه کنید و بلافاصله آبیاری کنید تا خاک فشرده شود و ریشه ها خشک نشود. بسته به نتایج آنالیز خاک، سالانه حدود 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن (N) داده می شود. (این یک معیار کلی است و باید با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل خاک تطبیق داده شود.)
تجزیه و تحلیل برگ باید سالانه انجام شود. این نشان می دهد که آیا کمبود مواد معدنی در کارخانه وجود دارد یا خیر. این را می توان با تغذیه برگی اصلاح کرد. با این حال، محلول پاشی یک راه حل کوتاه مدت است. جوری می گوید بهترین راه حل طولانی مدت برای کمبود مواد مغذی در گیاهان، غنی سازی خاک است. محلول پاشی ممکن است شامل روی (Zn) پس از تشکیل میوه، بور (B) در طول گلدهی و l باشد. همچنین ممکن است لازم باشد که نیتروژن: فسفر را به زمان رسیدن میوه کاهش دهیم تا از رشد خوب رنگ و تجمع قندها در آرل ها اطمینان حاصل شود. در مورد مناسب ترین برنامه های کود برای انار و رب انار در قورمه سبزی از یک متخصص مشاوره بگیرید.
آبیاری انار
ضروری است که کیفیت آب قبل از کاشت آزمایش شود و خطوط آبیاری نصب شود. با وجود ترجیح انار برای آب و هوای گرم و خشک، این درخت برای تولید تجاری میوه نیاز به آبیاری دارد. درختان بدون آب رشد می کنند اما برای تولید حجم زیادی از میوه های باکیفیت بسیار تحت فشار قرار می گیرند. آزمایشهای آبیاری توسط شورای تحقیقات کشاورزی (ARC) در سال 2018 به نتیجه رسید و نتایج اولیه نشان داد که آبیاری میکرو ممکن است نتایج بهتری نسبت به آبیاری قطرهای داشته باشد.
آبیاری سربار توصیه نمی شود زیرا گل های انار و بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده و رب انار بسیار مستعد رطوبت هستند. یک دستورالعمل کلی برای نیاز آبی انار 7500 مترمکعب در هکتار در هر فصل است. این برابر با 750 میلی متر باران است.
نیازهای کود دهی انار
تأثیر کوددهی بر روی انار در مقایسه با عواملی مانند آب و هوا، آبیاری و مواد گیاهی نسبتاً کم است. با این حال، انار و مقدار زیادی مواد آلی تولید میکند و به مواد مغذی خاصی برای جبران و ادامه تولید نیاز دارد. فسفر و پتاسیم فقط در صورتی لازم است که تجزیه خاک یا برگ کمبود آن را نشان دهد. یکی از معدود کمبودهای رایج در انار روی (روی) است که به عنوان زرد شدن برگها شناخته می شود. محلول پاشی روی پس از میوه دهی توصیه می شود. برای برنامه کوددهی مناسب از متخصصین مشاوره بگیرید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.