روغن گیاهی هم به صورت خام میشود مصرف کرد

 

این می تواند در بدن انسان به اسیدهای چرب غیراشباع n-3 با زنجیره بلند DHA و EPA تبدیل شود و سطح DHA و EPA را در بیشتر بافت ها افزایش دهد و عملکردهای فیزیولوژیکی مشابه DHA و EPA را اعمال کند. (15) ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که یک آنتی اکسیدان طبیعی و تعدیل کننده ایمنی است. در رژیم غذایی روزانه، ویتامین ها عمدتاً از روغن های گیاهی های گیاهی خوراکی به دست می آیند که روغن جوانه و روغن سویا بیشترین فراوانی را دارند.

(16) فیتواسترول ها عملکردهای فیزیولوژیکی حیاتی دارند که می توانند خطر کلسترول را کاهش دهند در حالی که نقش های ضد التهابی، ضد آترواسکلروتیک، آنتی اکسیدانی و ضد توموری را ایفا می کنند، به شرطی که به مقدار کافی وجود داشته باشند. (17،18)

بررسی روغن پریلا، روغن بادام و روغن دانه شاهدانه نشان داد که محتوای اسید لینولئیک در روغن دانه کنف بالاترین، محتوای α-لینولنیک در روغن پریلا و محتوای MUFA بالاترین در روغن بادام بود. اسیدهای چرب مشخص در سه نوع روغن نباتی خوراکی همگی متفاوت بودند و محتویات مختلفی را نشان می دادند. (19) چندین مطالعه ترکیب اسیدهای چرب روغن آفتابگردان زیتون، روغن کاملیا، روغن بادام زمینی، روغن کلزا و روغن سویا را مقایسه کردند که در آنها محتوای آن تجزیه و تحلیل شد.

نتایج نشان داد که هر دو روغن زیتون و روغن کاملیا غنی از اسیدهای چرب N-9 بودند. روغن بادام زمینی، روغن زیتون و روغن کاملیا دارای اسیدهای چرب n-3 کم بودند. و روغن کانولا بادام زمینی و روغن سویا حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب n-6 بودند. از منظر تغذیه ای، روغن نباتی خوراکی غنی از اسیدهای چرب n-9، یعنی اسید اولئیک برای مصرف طولانی مدت و بدون وقفه مناسب نیست، زیرا این یک اسید چرب ضروری با توجه به مصرف مرجع غذایی (DRIs) نیست و به مدت طولانی مصرف آن منجر به دریافت ناکافی اسیدهای چرب ضروری می شود.

(20) روغن ساشا اینچی نوع جدیدی از روغن گیاهی را نشان می دهد که محتوای اسید چرب، فیتوسترول و ویتامین E با روغن های گیاهی خوراکی رایج مقایسه شده است.

نتایج نشان داد که سطح اسید α-لینولنیک و فیتوسترول به ترتیب 62/43 درصد و 61/265 میلی‌گرم در 100 گرم بود که از سطوح مربوطه در روغن‌های گیاهی خوراکی رایج فراتر رفت. (21) کالری، محتوای SFA، نسبت n-6/n-3، و محتوای ویتامین E روغن کلزا، روغن سویا، روغن بادام زمینی، روغن کلزا، روغن پنبه دانه، روغن ذرت و روغن آفتابگردان پالم نیز تعیین شد. به جز روغن سویا، روغن آفتابگردان و روغن پنبه دانه، نسبت محتوای چند غیراشباع و ویتامین E در بقیه روغن های گیاهی ایده آل بود. بنابراین، روغن نباتی خوراکی دارای سطوح کافی از اشباع اسیدهای چرب، نسبت n-6/n-3 و محتوای مناسب ویتامین E باید انتخاب شود تا به اندازه کافی نیازهای غذایی انسان را برآورده کند. (22)

  • منابع:
    1. Evaluation of the Nutritional Quality of Edible Vegetable Oil

  • تبلیغات: 
    1. سیم کشی با کابل مفتولی الکترونیکی
    2. رشته سوپ مناسب سبد غذایی
    3. رشته سوپ کلاسیک خوشمزه
    4. توت فرنگی یک محصول نقدی بسیار مغذی و مفید

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.